De Tao van rapper en inspirator/spreker Typhoon

De Tao van rapper en inspirator/spreker Typhoon

donderdag, 05 februari 2015

In ‘De Tao van… duikt BlueLuna elke maand in het hoofd en hart van een artiest of van een aantal artiesten.
Wat zijn hun drijfveren, waar halen zij hun inspiratie vandaan, waar liggen de sterke en zwakke punten en wat is hun meest absurde maatwerkshow ooit geweest? Vandaag is de eer aan de nieuwste aanwinst van BlueLuna: Glenn de Randamie alias Typhoon 

Waar komt de naam Typhoon vandaan?
Ik hoorde het als 12-jarige jongen in de rapteksten van mijn broer. “Get blown away like Typhoons” en dat vond ik wel bij me passen. En sindsdien was dat ook mijn missie, mensen omver blazen door energie en kwaliteit.

Waardoor ben je begonnen met rap?
Mijn oudste broer deed het en toen ik het probeerde merkte ik als stotteraar dat het geen belemmering vormde. Het was een niet eerder ervaren vrijheid.

Welke onderwerpen behandel jij graag in je teksten?
Alle aspecten van onze menselijkheid met een vergrootglas op liefde en persoonlijke groei.

Wat betekent Lobi da Basi voor jou?
LDB is thuiskomen. Het is een reis van vier jaren waarbinnen ik mijzelf heb leren kennen en mijn achtergrond waardoor ik veel beter weet wat ik voor mezelf wens en voor mijn omgeving. Daarbij ben ik nog nooit zo dichtbij mijn muzikale kern gekomen als nu.

Door wie of waardoor word je geïnspireerd?
Ik word geïnspireerd door (verhalen van) mensen. Door dat wat we niet zeggen en ik juist naar boven wil halen. Door de natuur en geschiedenis. Door muziek, beeldende kunst en andere kunstvormen.

Op welke tekst, die je zelf hebt geschreven, ben je het meest trots?
Hemel Valt, omdat ik in deze tekst het best tot de verbinding ben gekomen tussen datgene wat ik kan, wil en over droom.

2014 was een succesvol jaar waarin je veel hebt bereikt. Waar ligt de focus in 2015?
We gaan verder bouwen op het fundament dat we in 2014 hebben gelegd met het oog op mijn kernwaarde zoals creatieve, zakelijke onafhankelijkheid. Daarbij zijn door het succes van vorig jaar dromen die ik op de langer termijn had geschoven, dichterbij gekomen. Een van die dromen is het verwezenlijken van een kledinglijn, dat in de vorm van een Lobi Da Basi T-shirt die binnenkort zal uitkomen in samenwerking met Anerkjendt (Denemarken) en Men at Work (Nederland)..

Wat spreekt je aan in een performance op zakelijke evenementen?
De positieve uitwisseling van 2 partijen die altijd meer met elkaar gemeen hebben dan wellicht aanvankelijk gedacht wordt. Die ontdekking is altijd de bonus, waardoor het samenzijn nog beter gevierd kan worden.

Wat is tot nu toe de meest bijzondere zakelijke boeking die je hebt gedaan?
Dat was mijn eerste bij Achmea. Dat was een inspiratie sessie icm een workshop. Daar kwam ik erachter dat mijn verhaal perfect aansloot bij de beleving van zelfs de grootste managers en dat we uiteindelijk door met elkaar in gesprek te gaan en te delen veel van elkaar konden leren.
Ook bevestigde het voor mij daar dat mijn passie om te creëren en te verbinden universeel is.

Heb je een ritueel voordat je het podium op gaat?
Mediteren en daarna met de band inzingen om zo met elkaar ingetuned te zijn en als team op te komen.

Wat is je meest eigenaardige eigenschap?
Op blote voeten optreden.

Met welke BlueLuna artiest zou je graag willen samenwerken en waarom?
Hadewych Minis. Afgelopen jaar heb ik haar leren kennen door haar enthousiasme voor mijn muziek en optreden en daardoor ben ik me ook in haar werk gaan vediepen. Haar veelzijdigheid, geweldige actrice en een dijk van een stem als zangeres, inspireert en is aanstekelijk. Daarnaast is het superlieve vrouw. Ben heel erg benieuwd wat daar uit zou komen.

Als je niet werkt, wat doe je dan het liefst?
Thuis zijn.

Ik kan niet zonder… 
Mijn familie.

Waar droom je van?
Boerderij. Muziek, inspiratie sessies + workshops voor jongeren en bedrijven. Kinderen die op het erf spelen tussen de dieren.

Wie tip je voor de toekomst?
Daniel von Piekartz. Sinds hij op Benjamin Herman’s plaat ‘’Trouble’’ van zich liet horen ben ik fan. Die gast kan alles met zijn stem, superjazzy en soulvol. Daarnaast is het ook nog een te gekke pianist.

Wil je nog iets kwijt?
Liefde is de baas.

Kort info over artiest:
Typhoon is schrijver, dichter, acteur, muzikant, performer, docent, coach, entertainer én inspirator. Zijn performances worden gezien als “onweerstaanbaar voor het publiek door zijn natuurlijke charme en groot enthousiasme”, of het nu gaat om een live optreden met grote of kleine band, of een optreden als inspirator of spreker.

Voor bedrijven geeft Typhoon spoken word-optredens en voordrachten. Als “inspirational speaker” deelt hij zijn bijzondere verhaal. In workshops onder leiding van Typhoon worden bijzondere raps op maat gemaakt. Op een subtiele manier wordt hier de nadruk gelegd op de thematiek die voor uw bedrijf of evenement van toepassing is, zoals bijvoorbeeld leiderschap, overgave, loslaten of samenwerken.

Tao: Als filosofisch begrip is het de alomvattende, uit zichzelf bestaande, oneindige, tijdloze kosmische eenheid. De bron van alles én de bestemming van alles zonder begin en zonder einde. Het wordt hierbij gebruikt om de fundamentele of de werkelijke natuur van de wereld te benadrukken.