Concertpianiste Iris Hond

Video
Biografie

Concertpianiste met een bijzonder verhaal

Concertpianiste Iris Hond besloot, na jaren van grote internationale klassieke concerten en CD-producties, een nieuwe weg in te slaan. De afgelopen drie jaar werkte ze met de legendarische componist/producer Patrick Leonard (Madonna/Elton John/Pink Floyd/Leonard Cohen) aan een album met haar eigen verhalende composities: ‘Dear World’, dat in september 2016 is uitgebracht.

De carrière van concertpianiste Iris Hond is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Nog voordat ze summa cum laude haar master-diploma behaalde, kreeg ze haar eerste platencontract aangeboden bij Decca. Zij soleerde met grote orkesten en trad wereldwijd op als pianiste.

Maar zij voelt zich ook thuis buiten de gebaande paden: Met haar ‘vliegende vleugel’, een vleugel op wielen, bracht Iris, van Amsterdam tot aan New York, mensen op straat in vervoering met haar pianospel. Door deze manier van leven bracht Iris een groot deel van haar tijd op straat door en raakte ze bevriend met vele daklozen. Vriendschappen die tot op de dag van vandaag zijn blijven bestaan. Begaan met het leven van minderbedeelden, gaf Iris ook concerten in o.a. ziekenhuizen, psychiatrische inrichtingen en gevangenissen.

Andere bijzondere uitstapjes die zij maakte zijn bijvoorbeeld de opening van de shows van Diana Ross in de Gelredome, een optreden met DJ Fedde Legrand in de Ziggodome, en samenwerkingen met bijvoorbeeld Ali B. Ook is Iris Hond een graag geziene gast op televisie: ze was de huispianiste in het AVRO programma ‘De Tiende Van Tijl’, zit regelmatig aan tafel bij DWDD, en is talent coach bij het programma SUPERKIDS op RTL4.

De bijdrage van Iris aan uw evenement kan variëren van een klassiek pianorecital als intermezzo van een diner, tot een groots opgezette opening met allerlei disciplines. En uiteraard deelt ze graag ook haar eigen bijzondere muziek, waarmee ze iets unieks naar het event brengt. Ook Iris Hond boeken in combinaties met andere artiesten is zeker bespreekbaar.

Iris Hond boeken als spreker/inspirator
Iris Hond is ook een begenadigd spreker. Niet alleen kan zij beeldend vertellen over de stukken die zij speelt, maar als kind van deze tijd, inspireert zij uw gasten met thema’s als creativiteit, eigenheid, en het inslaan van een nieuwe weg. Zij spreekt graag op uw event, al dan niet gelardeerd met passende muziek. Klik hier voor meer informatie.

Iris Hond boeken?
Neem contact met ons op voor beschikbaarheid en prijzen.

Iris Hond is ook te boeken met een spectaculaire openingsact in combinatie met breakdancer Justen Beer. Klik hier voor meer informatie.
Referenties

“Iris heeft ons een ongelofelijk mooie avond gegeven. Ze maakte indruk met waanzinnig mooie stukken van Chopin, Rachmaninov en eigentijdse muziek, gecombineerd met haar mooie stem en prachtige verhalen uit haar leven. Iris is in staat om een groep mensen mee te nemen naar een andere wereld waarbij iedereen ‘stil valt’. Met alles wat ze heeft bereikt in combinatie met haar bescheiden attitude dwingt ze groot respect af.”


UWV: “From the moment Iris Hond starts to play the audience is enchanted! Her personal life story adds to the intense experiencie. Marvelous performance!”


Congres Storytelling Evenementcontact 2017: “Bij storytelling is de emotionele verbinding tussen storyteller en publiek belangrijk. Dat lukte Iris Hond heel goed met haar prachtige pianospel gelardeerd met de verhalen over haar persoonlijke leven. Vele gasten zaten zelfs met tranen in hun ogen. Iris had zich als dagvoorzitter goed ingelezen op de 4 storytellers en hen zelfs van tevoren gebeld om alvast verbinding te leggen.”


“Tijdens onze eindejaarsbijeenkomst creëerde Iris met haar pianospel en persoonlijke verhaal een hele mooie intieme sfeer. Hierdoor wist zij een groep van 125 directeuren te bewegen aan de diner tafel bijzonder openhartige en persoonlijke gesprekken te voeren. Een ongelofelijk knappe prestatie.”


Ronald Benning – CEO Royal Talens & bruynzeel-sakura: “Ik vond het met name zo knap dat ze door haar zeer persoonlijke levensverhaal gekoppeld aan haar spel bij een groep volstrekt vreemden de sfeer van een zakelijk event aan de tafels wist te beïnvloeden naar een meer persoonlijke en vertrouwelijke sfeer.”


Ronald Botterman – Directeur Centric: “Het is een bijzondere belevenis om naar Iris Hond haar virtuoze pianospel te kijken, maar bovenal te luisteren. De passie voor liefde was voelbaar bij haar zelfgeschreven song van deze pianovirtuoos.”


Joel aan ’t Goor – Directeur Business Leaders: “Iris raakt je met haar muziek, woorden en aanwezigheid. Een onvergetelijke ervaring.”


Percy Thio – Directeur Thio Pharma: “Beauty and beautiful music come together!”


Leonard Cohen: “A great spirit revealed.”


Michael Buble: “I’d like to turn Iris’ voice into a blanket and wrap my baby in it.”


Eddie van Halen: “To hear Iris play is a combination of beauty and indescribable technique. But to watch her hands while she plays is absolutely jaw dropping.”


Kevin Killen: “To watch Iris play the piano is a mesmerizing experience, such is her touch which contains finesse and dynamism within the same moment . During each performance Iris and the piano merge together to become one unique voice producing beautiful, haunting and thrilling pieces.”


Patrick Leonard: “Iris’ compositions stand shoulder to shoulder with the great works that inspired her while being uniquely her own, speaking directly to the musical truth in us all.”


Naum Grubert: “Her rare musical sensitivity makes her playing intensely personal.”