Lovende recensies én prijs voor Wëreldbänd op Festival Fringe

Lovende recensies én prijs voor Wëreldbänd op Festival Fringe

donderdag, 17 augustus 2017

Momenteel staat de Wëreldbänd tot 27 augustus op het Fringe Festival in het Schotse Edinburgh. Dit is het grootste theaterfestival ter wereld. Daar zijn zij niet alleen talk of the town met vier- en vijfsterrenrecensies in de Schotse nationale pers, maar ze hebben ook de prestigieuze Spirit of the Fringe festival Award gewonnen!

Het vakmanschap van de groep, de universele humor en de scherpe regie worden geroemd. Maar wat vooral overheerst is de opwinding over een opnieuw uitgevonden genre: de (muzikale) slapstick.

“A tour-de-force musical extravaganza” (FEST *****)

“As impressive as it is funny” (The LIST ****)

“Unexpected genuine poigancy” (The SCOTSMAN ****)

“Buy a ticket while you still can” (SCOTTISH DAILY MAIL *****)

“Meticulous musical clowning” (The STAGE ****)

“A show that zings with energy und fun” (FIFE TODAY ****)

“Hugely entertaining” (The HERALD ****)

“boundless talent, (…) irresistible show” (Broadway Baby ****)

De Wëreldbänd speelt op het Fringe Festival dagelijks om 18.00 uur een 60 minuten durende compilatie van hun theatershow SLÄPSTICK in het Assembly George Square Theatre. Zij hebben tot nu toe maar liefst zesduizend bezoekers mogen ontvangen.

De recensies, de award en de bezoekersaantallen wekten de interesse van een groot aantal internationale bookers. Daarmee werd ook het primaire doel van de Wëreldbänd op The Fringe behaald: het forceren van een internationale doorbraak. De komende jaren zal SLÄPSTICK ook op vele buitenlandse podia en festivals te zien zijn, zo is de verwachting.

De prijsuitreiking van de Spirit of the Fringe Awards vindt plaats op zondag 27 augustus. Die avond speelt de Wëreldbänd een laatste show in het Assembly George Square Theatre in Edinburgh, om daarna naar Nederland terug te keren.

De show is vanaf januari 2018 weer in theaters door heel Nederland te zien. En die moet je dus gezien hebben! Wees er snel bij, want deze verborgen Nederlandse parel staat op de vooravond van internationaal succes. Kijk voor meer info op: http://wereldband.nl/agenda

De Wëreldbänd boeken voor uw bedrijfsevenement?
Klik hier voor meer informatie en het boeken van de Wëreldbänd.