Soulzanger Steffen Morrison

Video
Biografie

Soulzanger pur sang met groot gevoel voor stijl

Steffen Morrison is een soulzanger pur sang. Met zijn veelkleurige, soms rauwe stemgebruik heeft hij het oude soul-geluid weer tot leven gewekt met een opwindende eigen draai. Na enkele jaren in Los Angeles is Steffen neergestreken in hartje Amsterdam. Hij groeide op in Suriname met de moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye maar ook met de harmonieuze klanken van The Crystals, de rock van The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed. Een bonte mix van invloeden kortom.

Na zijn veelbesproken presentatie tijdens de Voice Of Holland in 2013 groeide Morrison uit tot een zeer overtuigende live performer. Met eigen band verzorgde hij meerdere supports voor o.a. Joss Stone, Maceo Parker en Raphael Saadiq.

Steffens grote overtuiging verrast en verleidt niet alleen de echte liefhebbers maar weet ook een jong publiek recht in het hart te raken. Met zijn innemende persoonlijkheid, charismatische lach en een groot gevoel voor stijl heeft Steffen de klassieke soul weer onder ieders aandacht gebracht in Nederland. Naast een ongebreidelde passie en liefde voor het genre heeft Steffen Morrison muzikaal alles in zich om nog diepere groeven in de Nederlandse muziekbodem te graven.

Op 6 mei 2016 is van Steffen het opzwepende, aanstekelijke Do It All Again* als eerste single verschenen van de begin september te verwachten EP, die in totaal zes tracks zal bevatten. Voor deze EP zocht en vond hij support van de succesvolle componist en songschrijver Tjeerd Oosterhuis.

Soulzanger Steffen Morrison boeken?
Neem contact met ons op voor beschikbaarheid en prijzen. 
Referenties