Strijkkwartet Matangi

Video
Biografie

Boegbeeld van de nieuwe generatie klassieke musici

Het jonge Matangi Kwartet behoort tot de top van strijkkwartetten en wordt gezien als het boegbeeld van een nieuwe generatie klassieke musici. Met hun gloedvolle spel en vlotte presentatie worden Maria-Paula, Daniel, Karsten en Arno getypeerd als communicatief, uitdagend en verfrissend veelzijdig.

Matangi neemt regelmatig deel aan avontuurlijke cross-over projecten en trad onder meer op met cabaretiers Herman van Veen en Youp van ’t Hek, bandoneonspeler Carel Kraayenhof, contrabassist Rick Stotijn, jazztrompettist Eric Vloeimans, DJ Kypski, jazz vocalisten Mathilde Santing en Renske Taminiau, singer songwriters Lori Lieberman en Tom McRae en breakdance crew Come Correct. Met deze baanbrekende uitstapjes buiten de klassieke muziek slaagt Matangi erin een nieuw publiek warm te maken voor het strijkkwartet. En minstens zo belangrijk: het geeft extra inspiratie om het rijke klassieke repertoire dat in de afgelopen 250 jaar is opgebouwd – van Haydn tot Adès – met nieuw élan tot klinken te brengen. Want in essentie draait het bij het Matangi Quartet slechts om één ding: het voelbaar maken van de energie, passie en opwinding die in alle goede muziek besloten ligt.

Voor bedrijfsevenementen zijn er legio mogelijkheden. Een mooi romantisch intermezzo is natuurlijk een optie, maar dit is uit te breiden met avontuurlijke en innovatieve elementen, zoals de combinatie met breakdance crew Come Correct of DJ Kypski.

Strijkkwartet Matangi boeken?
Neem contact met ons op voor beschikbaarheid en prijzen.
Referenties

“This is awesome. This is the high Art of the string quartet. The balance is so beautiful, it is organic, sometimes it is very pure and non-vibrato and then again there is a more firmer approach, and also that clear cello part, it is just wonderful.” Radio 4 – Diskotabel


Artiest nieuws