Wëreldbänd op groot theaterevenement in Edinburgh

Wëreldbänd op groot theaterevenement in Edinburgh

dinsdag, 16 mei 2017

De Wëreldbänd speelt van 2 – 27 augustus 2017 op het Fringe Festival in het Schotse Edinburgh. Dit is een van de grootste theaterevenementen van Europa. Het festival, dat een podium biedt aan opvallende internationale talenten, wordt bezocht door honderden agenten, boekers en theaterproducenten uit de hele wereld.

De Wëreldbänd speelt dagelijks om 18.00 uur een 60 minuten durende compilatie van hun theatershow SLÄPSTICK in het Assembly George Square Theatre.

Het is de kroon op een zeer succesvol theaterseizoen. SLÄPSTICK ging 15 januari in première en werd door de Nederlandse pers overladen met een sterrenregen. André van Duin noemde de Wëreldbänd “overweldigend en briljant” en Youp van ’t Hek schreef “Dit is theater zoals theater hoort te zijn”.

Voordat het zover is zal SLÄPSTICK ook nog in Nederland te zien zijn: van 21 tot en met 26 juli speelt Wëreldbänd op De Parade in Utrecht. De kaartverkoop hiervoor start op 23 mei.

Met SLÄPSTICK brengt de Wëreldbänd een ode aan de muzikale komiek; van Charlie Chaplin tot Spike Jones, van de Marx Brothers tot aan Mini & Maxi. Een spectaculaire verzameling van muzikale en humoristische acts uit de traditie van variété en slapstick met een moderne twist. Het resultaat is een show vol muzikale virtuositeit, ontroering en humor, het grootste en het allerkleinste, kleur en zwart-wit, en bovenal SLÄPSTICK.

De pers over Släpstick:

“Ongekend hoog amusementsniveau, modern, vernieuwend en humoristisch” (Volkskrant *****)

“De vijf uitzonderlijk muzikale mannen van de Wëreldbänd brengen een ode aan een bijna vergeten kunstvorm: slapstick. En wat doen ze dat magistraal” (Trouw *****)

“Variété op lachwekkend hoog niveau” (NRC ****)

“Ontzagwekkend knap”,  “een geweldige variatie aan stunts” (Dagblad van het Noorden ***** )

“Wëreldbänd van mondiale allure” (Meppeler Courant *****)

“Een absolute aanwinst voor het huidige theateraanbod” (Theaterkrant *****)

Klik hier voor kaarten en info.

De Wëreldbänd boeken voor uw bedrijfsevenement?
Klik hier voor meer informatie en het boeken van de Wëreldbänd.